IV Kohtaaminen2014 Marraskuun lopulla kokoonnuimme Heinolan Kumpeli Spahan pariksi päiväksi tutustumaan asiakaslähtöiseen palvelumuotoiluun Saara Utin johdolla ja oman ajattelun johtamiseen Eeva Jaakonmäen opastuksella. Ajankohta oli haasteellinen Jalkarannan sairaalan syyhyepidemian vuoksi ja osallistujamäärä jäikin harmillisen pieneksi. Me Tamorassa yritetään parhaamme mukaan järjestää Saaran päivästä paitsi jääneet jonkun toisen ryhmän vastaavaan päivään "korvaamaan". Eeva Jaakonmäen päivä onkin toisen ryhmän kanssa Lahdessa 13.1.2015. Etusivulla on aiheeseen liittyvää infoa.

27.11 Aloittelimme päivän poikkeuksellisesti jo klo. 8.30. Saara kävi läpi palvelumuotoilun teoriaa ja sen jälkeen olikin aika siirtyä käytännön tekemiseen ja ideointiin:
 Tosi- TV:stäkin tuttu speeddating on myös erittäin tehokas ideointimenetelmä. Niin omien ideoiden jäsentelyyn kuin myös ideoiden esilletuonnin tehostamiseen muille. Kokeilimme tätä käytännössä ja löysimme luontevasti parit iltapäivän kehitystehtävää varten.

Ensin aloitti toinen puoli pöytää kertomaan ideoitaan ja toinen puoli kuunteli

90 sekunnin jälkeen roolit vaihtuivat ja pöydän toinen puoli kertoi ideansa

Kun molemmat puolet olivat esittäneet ideansa, vaihdettiin pareja ja aloitettiin homma alusta.
Kun pikatreffit oli tehty ja ideointipari löydetty, aloitettiin pareittain tai ryhmissä ideointi toden teolla.


 Kun ideointi oli saatu hyvälle mallille, kävimme iltapäiväkahveilla Kumpelin ravintolassa

Kahvien jälkeen oli tietysti ideoiden esittelyjen aika. Esimerkkinä suunnittelulle oli autopesulan palvelupolku. Palvelupolussa on asiakkaan kokema palvelun prosessi jaoteltu mahdollisimman tarkasti pieniin palasiin. Tämä helpottaa palvelun suunnittelussa eri tarpeiden huomiointia.
Palvelupolku autopesulassa


Palvelutuotteiden ideoinnissa oli vapaat kädet. Tässä vaiheessa on ehdottoman tarpeellista antaa ajatuksen lentää ja hullutella mahdottomillakin ideoilla. Mahdoton idea voi olla aina laukaiseva tekijä kauan etsityn ratkaisun tai uuden toimintamallin keksimisessä.Ryhmän esittelyn jälkeen Saara analysoi ideaa ja keskustelimme siitä yhdessä. Kaikki ideoista taisivat olla kehityskelpoisia ja käytäntöön vietäviä ainakin jollain tasolla.


 
Paavolla onkin hieman urakkaa nelivetosänkyjen kehittelyssä joitakin ideoita varten!


Linkki Ilta-Sanomien Proud Age- artikkeliin 


Tiukan opiskelupäivän jälkeen siirryimme spa- osastolle nauttimaan erilaisista saunoista, suolahuoneesta, porealtaista ja kylmävesialtaista. Illallinen syötiin pitkässä pöydässä ja loppuillasta muutaman mutkan kautta oli tarjolla live- musiikkia ja tanssia :)


Aamun valjettua olikin Eeva Jaakonmäen vuoro.Aivojen käyttö muokkaa niiden toimintaa ja rakennetta fyysisestikin. Oppiminen ja aivojen muokkaaminen tapahtuu kuolemaan asti. Oppiminen on mahdollista kaikkien ikien aikana.

Limbinen järjestelmä skannaa uhkia koko ajan ympäriltämme. Tämä mekanismi aiheuttaa suurimman osan stressistämme. Sosiaaliset uhat aiheuttaa paljon reaktioita nykyaikana. Korvannut primitiivisen fyysisen, esim. leijonan hyökkäyksen uhan. Uhkareaktio kestää useita tunteja tietyn yksittäisen tapahtuman jälkeen.Positivinen reaktio on taas huomattavasti heikompia ja lyhytkestoisempia.
Pienet positiiviset reaktiot tasoittaa ja kompensoi negatiivisia reaktioita. Siksi niistä pitää ottaa ilo irti joka kerta ja jäädä hetkeksi ”fiilistelemään”.
Ihmiset pohtivat mielummin ongelmia, koska ne ovat tuttuja, kuin ratkaisuja jotka ovat vielä tuntemattomia.

Seinä 1 - Tiina 0


Amy Cuddyn luentoon Power Poseista pääset klikkaamalla linkkiä: Amy Cuddy - Power Poses


Linkki Eeva Jaakonmäen materiaaliin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti